[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL în CMC: „Socialiștii vor răspunde pentru ceea ce fac”
24 Octombrie

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) nu a fost prezentă astăzi în cadrul ședinței, pentru a nu permite fracțiunii socialiștilor din CMC să delege persoanele lor în cadrul birourilor electorale și să desemneze un președinte socialist al Consiliului electoral al circumscripției electorale Chișinău pentru Referendumul de demitere a primarului general suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, transmite CURENTUL.

Liderul fracțiunii liberale din CMC, Ion Cebanu, spune că nu s-a vrut repetarea ședinței trecute, în cadrul căreia au fost delegate persoane care nu au nici o atribuție cu organul electoral.

„Socialiștii din CMC au înlocuit delegarea membrilor în Consiliul electoral de circumscripție Chișinău cu secretara de la fracțiune și alte persoane care nu-și au locul în organul electoral.

Am considerat că este mai bine să nu participăm la asemenea farsă. La ora actuală Consiliul este condus de un socialist și ei vor răspunde pentru inegalitățile ce se fac acum”, a spus Ion Cebanu.

De asemenea, Ion Cebanu a menționat că Referendumul este unul ilegal și cheamă cetățenii să-l boicoteze.

„Fracțiunea PL condamnă inițierea acestui Referendum și îndeamnă cetățenii să-l boicoteze, ca fiind unul ilegal, debutând cu încălcarea art. 186 și prin încălcarea mai multor articole prin faptul neadmiterii lui Chirtoacă pentru participarea la Referendum. Credem că, el trebuie să aibă dreptul de a ieși în fața oamenilor să se expună, să vorbească despre aceasta. A trebuit ca PL să participe în campania electorală și să îndemne cetățenii să-l boicoteze. Credem că Referendumul e unul ilegal, care cheltuie milioane de lei și nu aduce nici un folos statului, mai ales că primarul mai are un an de muncă. Acest Referendum este un moft al socialiștilor”, a adăugat Ion Cebanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților