[ X ]
[ X ]
[ X ]
PL a luat o decizie în privința referendumului pentru revocarea lui Dorin Chirtoacă
27 Septembrie

Partidului Liberal (PL) va boicota referendumul privind demiterea primarului general suspendat al mun. Chișinău, Dorin Chirtoacă, inițiat de socialiști. Decizia a fost a anunțată astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de către liderul PL, Mihai Ghimpu, informează CURENTUL.

Mihai Ghimpu a declarat că, câștigul lor este nu pentru a merge la acest referendum și a vota împotriva, dar – pentru a-l boicota.

„Câștigul nostru este ca noi să păstrăm Capitala, care are, începând cu 2007, o altă direcție, direcția românească, ce corespunde istoriei”, a precizat liberalul.

Liberalul a mai spus că, la 19 noiembrie curent, dacă rămâne în vigoare referendumul, trebuie dată „o replică serioasă”. „Să-i potolim. Să nu mergem la vot, să votăm împotrivă, fiindcă ei au nevoie, în primul rând, de prezență, ca acest referendum să fie validat. Noi trebuie să fim împotrivă, ca să nu fie această prezență. Totuși, dacă vor fi dintre cei care o să meargă la referendum, să înțeleagă că Dodon este folosit pentru a pune mâna și pe Capitală”, a conchis Ghimpu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților