[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pictorul mural, Alexei Luca oferă detalii despe ultima sa creație: „Este o lucrare de mulțumire!”
17 Octombrie

Tânărul artist din Costești, Ialoveni, Alexei Luca, a finalizat de pictat Centrul Social „Sf. Filaret cel Milostiv” din satul său de baștină.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Alexei Luca ne-a spus că lucrul l-a început încă din primăvară.

„Eu am început munca din primăvară, dar din cauza că am avut și alte comenzi și plecări peste hotare, asta s-a cam întins. Am lucrat cât am putut din timpul meu liber. Ideea a fost a mea și împreună cu directorul Centrului, Larisa Ciobanu, am colaborat pentru realizarea acesteia”, spune tânărul.

Centrul i-a oferit bani doar pentru culori, restul materialelor aparținându-i lui.

„Culorile sunt speciale pentru tencuiala exterioară. În principiu, am redat în pictura dată, activitatea Centrului. Aici au loc mai multe ateliere de lucru: pictură, artă decorativă, ceramica artistică, corul bisericesc, sculptură în lemn, broderie și altele”.

Pictura este un cadou Centrului pentru aniversarea celor 10 ani de activitate.

„M-am bazat mai mult pe tradițiile noastre și îmbrăcămintea populară tradițională. Pictura dată este realizată ca un cadou Centrului, pentru că am activat și eu în el ca elev, dar și că voluntar. Este o lucrare de mulțumire doamnei director Larisa Ciobanu”, spune Alexei Luca.

Tânărul spune că următoarea lucrare va fi o pictură pe peretele universității unde studiază.

„Sunt în ultimul an de universitate, la facultatea de Arte Plastice și Design (UPS Ion Creangă), mă bazez pe diploma de licență, care va fi tot o pictură murală. Acum mă apuc de lucru de altă pictură împreună cu masterul de la facultate, vrem sa pictăm un perete din ograda facultății, eu fiind coordonator. Ca pictor mural am foarte multe comenzi, atât în țară, cât și în afara ei. Pe un an înainte sunt ocupat”, a subliniat Alexei Luca.

centru

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților