[ X ]
[ X ]
[ X ]
PG reintră în posesia parcării cedate de fosta conducere a instituției, urmare a unei hotărâri a Guvernului
13 Noiembrie

Procuratura Generală a luat act și salută abrogarea Hotărârii Guvernului din 2018, prin care fusese deposedată de terenul adiacent sediului acesteia, unde între timp a fost amenajată o parcare, care însă nu putea fi folosită de către angajații Procuraturii, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, în anul 2017, la inițiativa procurorului general de atunci, Eduard Harunjen, o suprafață de 21 de ari din terenul vizat a fost transmisă din gestiunea PG, ca într-un final să ajungă în folosința Partidului Democrat și a SRL-ului Art Business Club, în spatele căruia se află fostul director al Agenției Proprietății Publice.

Mai mult decât atât, de facto, cea mai mare parte a terenului este folosită cu rol de  cale de acces și ca parcare pentru Partidul Democrat. Astfel, pe teren au fost instalate semafoare, bare de limitare a accesului, camere video de supraveghere, panouri cu acronimul partidului vizat etc.

În prezent, în rezultatul abrogării hotărârii de guvern menționate, urmează să fie puse în aplicare acțiunile necesare reintrării în posesia terenului vizat de către Procuratura Generală.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților