[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste o mie de avocați din R. Moldova riscă să nu-și mai poată exercita meseria. Motivul ține de circa 50 euro!
30 Noiembrie

Peste o mie de avocați din Republica Moldova riscă să nu-și poată exercita meseria în 2018 din simplu motiv că nu au achitat cotizația de membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova (UARM), informează CURENTUL.

Solicitat de reporterul nostru, responsabili din cadrul Departamentului de contabilitate a UARM, ne-au spus că, peste o mie de avocați nu au achitat cotizația lunară echivalentul căreia este de 100 de lei.

Avocații ce nu și-au onorat obligația de membru de mai bine de jumătate de an, riscă să fie sancționați disciplinar de către Comisia pentru etică și disciplină prin retragerea licenței, spun responsabilii de la UAM.

Aceștia precizează că la 25 decembrie 2017 va fi făcută publică lista avocaților cu drept de exercitare a profesiei pentru anul 2018.
„Mizăm că, între timp numărul celor datornici se va mai micșora”, au mai spus reprezentanții UAM.

Cotizațiile achitate de către membrii UAM sunt folosite la finanțarea diverselor activități din cadrul instituției, precum examenul de admitere la stagiu și cel de admitere în profesie.

Precizăm că: La începutul acestui an, UAM număra 2 942 de membri, dintre care circa 1 000 – suspendați din diverse motive, inclusiv 560 din cauza datoriilor față de bugetul UAM.

Dumitru Garcaliuc, stagiar

Inapoi la arhiva noutaților