[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 700 de tineri, încorporați în serviciul militar în termen
24 Ianuarie

În Armata Naţională, în perioada 23-24 ianuarie, curent, s-a desfășurat procesul de încorporare în serviciul militar în termen. Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, pe parcursul celor două zile, au fost încorporați peste 700 de tineri, informează CURENTUL.

Sursa a specificat că recruţii au trecut  un examen medical preliminar, efectuată de către comisiile de specialitate de pe lângă organele administrativ-militare teritoriale.

De asemenea, după repartizarea în unitățile militare, tinerii vor urma un curs de instruire iniţială cu durata de patru săptămâni, după care vor depune jurământul militar.

De menționat că în perioada 17-19 ianuarie curent, peste 500 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni, au fost trecuți în rezervă.

NOTĂ: În conformitate cu legislația în vigoare, procesul de încorporare în serviciul militar în termen se desfășoară de patru ori pe an.

Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni, iar cel cu termen redus — 3 luni, pentru acesta fiind încorporați absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior.

Inapoi la arhiva noutaților