[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 500 persoane în etate, aflate singure, au beneficiat de suportul Caritas Moldova timp de 3 ani în cadrul unui proiect al Fundației
14 Decembrie

Fundația de Binefacere Caritas Moldova, cu prilejul finalizării proiectului „Ajutor persoanelor singuratice în etate”, a organizat conferința națională 1Îngrijirea la domiciliu, un pas mai aproape de cei aflați în nevoie”, transmite CURENTUL.

La acest eveniment au participat atât reprezentanți ai donatorilor care au finanțat proiectul – Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și Caritas Viena, cât și reprezentați ai Parlamentului Moldovei, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Uniunii „Rețeaua Organizații Necomerciale Prestatoare de Îngrijiri Comunitare”, autorităților locale, altor organizații non-guvernamentale de profil, studenți.

În cei trei ani de implementare, Proiectul „HELP”, a oferit suport medical și social unui număr de 543 beneficiari. Astfel, prin cele peste 23 000 vizite realizate de echipa Caritas Moldova la domiciliul celor aflați în nevoie, a fost de a îmbunătăți accesul la asistență medicală primară și servicii sociale pentru persoanele vârstnice solitare vulnerabile din Chișinău, Stârcea și Stăuceni. În plus, prin activitățile derulate, Fundația și-a propus să atragă atenția tuturor actorilor importanți din acest domeniu asupra necesității îmbunătățirii serviciilor la domiciliu prin implicare mai mare din partea autorităților centrale și locale, prin îmbunătățirea legislației în domeniu, printr-o solidaritate mai mare din partea întregii societăți în susținerea celor mai puțin norocoși.

„Este nevoie ca aceste proiecte să continue. Invităm pe toți cei dornici să se implice, atât la nivel personal, prin voluntariat, cât și la nivel financiar, prin donații, să se alăture Caritas Moldova în dezvoltarea și implementarea unor astfel de activități de o importanță vitală (de cele mai multe ori) pentru cei care nu au alt suport în afară de noi” a declarat Edward Lucaci, președintele Fundației de Binefacere Caritas Moldova.

„Fundația de Binefacere Caritas Moldova este recunoscătoare pentru suportul tuturor organizațiilor în consolidarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu. Cu eforturi comune, am reușit împreună să fim mai aproape de cei aflați în nevoie”, se spune într-un comunicat de presă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților