[ X ]
Peste 500 de persoane au vizitat Târgul de cariere de la Casa Guvernului
11 Octombrie

Peste 500 de persoane au vizitat Târgul de cariere de la Casa Guvernului, aflat la cea de-a doua ediție. Evenimentul a fost organizat cu participarea a 35 de instituții de stat care au promovat peste 150 de funcții publice vacante și 93 de locuri disponibile pentru stagiile plătite în serviciul public. 

 

Vizitatorii au primit informațiile necesare despre salarizare, condițiile de angajare și avantajele unei cariere în cadrul Guvernului. Oportunitățile de carieră au fost prezentate pentru funcții publice de conducere și de execuție în diverse domenii – economie, justiție, educație, tehnologii informaționale, comunicare, protecție socială, resurse umane, siguranța alimentelor, infrastructură și dezvoltare regională și altele.

 

De asemenea, tinerii participanți la târg, au aflat mai multe despre Programul de stagii plătite în serviciul public. Stagiarii, cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, vor primi o bursă lunară de 3000 de lei și, ulterior, se vor putea angaja fără concurs. Pentru ediția curentă a programului sunt disponibile 93 de locuri de stagiu, în 27 de autorități public.

 

Târgul de Cariere reprezintă o oportunitate pentru cetățenii care pot primi răspunsuri la întrebări legate de angajare și interacționează direct cu reprezentanții instituțiilor publice. Cele mai frecvente întrebări sunt legate de eligibilitate: candidații trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să vorbească limba română și să dețină o diplomă de licență, master sau specializare în domeniul pentru care aplică.

 

Persoanele interesate să se alăture echipei care construiește Moldova Europeană sunt îndemnate să acceseze platforma cariere.gov.md, unde sunt publicate peste 400 de oferte de agajare în funcțiile publice vacante. În același timp, doritorii de a face un stagiu plătit în cadrul autorităților publice, pot accesa pagina stagii.gov.md pentru a completa formularul de participare.

Inapoi la arhiva noutaților