[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 33 de milioane de lei vor fi acordați complementar pentru modernizarea și dotarea universităților
21 Iunie

Mai multe universități din subordinea Ministerului Educației și Cercetării vor beneficia, în anul curent, de finanțare complementară de la buget în valoare de 33 de milioane de lei. Banii vor fi utilizați pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Astfel, 19,1 milioane de lei vor fi repartizați pentru renovarea blocurilor și sălilor de studii,  11,9 milioane de lei – pentru îmbunătățirea condițiilor din căminele studențești, iar alte 2 milioane de lei – pentru dotarea laboratoarelor și sălilor de studii. Fondurile sunt alocate în baza unui regulament pentru finanțare complementară. Propunerile au fost analizate și selectate de o comisie instituită de minister.

 „Infrastructura modernă este una dintre condițiile de bază pentru a asigura calitatea studiilor universitare. Prin finanțarea pe care o acordăm astăzi ne propunem să asigurăm condiții mai bune de studii și de trai pentru studenți”, susține ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală.

 De finanțare complementară vor beneficia următoarele instituții de învățământ superior:  Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică a Moldovei, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Academia de Studii Economice din Moldova, Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Universitatea de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.

 Ministerul Educației și Cercetării precizează că 13 universități și colegii pedagogice trec în prezent printr-un amplu proces de transformare și modernizare. Ministerul a alocat 289 de milioane de lei pentru 20 de proiecte de îmbunătățire a infrastructurii, dar și de schimbare a conținuturilor predate în aceste instituții. Totodată, a fost anunțat un nou concurs de proiecte investiționale în sumă de circa 210 milioane lei pentru universități și colegii pedagogice.

Inapoi la arhiva noutaților