[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 300 de soldați au jurat credință Patriei la Chișinău, Bălți și Cahul
10 Martie

La Chișinău, în cadrul ceremoniei din Regimentul de stat major ”General de brigadă Nicolae Petrică”, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe cei 155 de tineri pentru succesele obținute în cadrul cursului de instruire inițială. ”Depunerea Jurământului militar este o zi solemnă în viața Dumneavoastră.

La ceremonia de astăzi ați avut o prestație bună, iar acest lucru, cu certitudine, se datorează celor patru săptămâni de instruire iniţială, timp în care v-ați maturizat, disciplinat și ați devenit mai responsabili. Vă doresc succese în serviciul militar, iar după un an, să reveniți acasă mândri de performanțele Dumneavoastră. Celor care veți decide să vă alăturați familiei de militari profesioniști, vă vom spune ”Bine ați venit în Armata Națională!”,  a spus Anatolie Nosatîi.

Totodată, ministrul Nosatîi le-a mulțumit rudelor soldaților pentru că și-au încurajat fiii să-și îndeplinească serviciul militar în termen și i-a îndemnat să îi susțină în continuare în toate realizările lor.

Ceremonii similare au avut loc și în municipiile Bălți și Cahul, unde alți peste 150 de soldați au jurat credință Patriei. La evenimente au participat comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Eduard Ohladciuc, și, respectiv, locţiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, colonel Sergiu Cirimpei.

De notat că tinerii, care au depus astăzi jurământul militar, au fost încorporați în luna ianuarie curent.

Serviciul militar în termen durează 12 luni.

DSC_2474_1628x1080 DSC_2888_1618x1080 IMG-5ce072304560d5253681444f60cb5dc8-V

Inapoi la arhiva noutaților