[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 2800 pachete de țigări tăinuite în tavanul unui autocar, depistate la postul vamal Costești
20 Octombrie

Vameșii de la Costești în conlucrare cu inspectorul Centrului Chinologic al Serviciului Vamal și patrupeda ”Dona”, au contracarat o nouă tentativă de contrabandă cu produse din tutun. Echipa de control a depistat 2830 pachete de țigări tăinuite în tavanul dublu al mijlocului de transport, ce se deplasa din Republica Moldova spre Franța. Cazul a fost înregistrat ieri seara, 19 octombrie, la ieșire din țară.

În baza unor informații deținute, mijlocul de transport de model ”Mercedes-Benz Sprinter”, ce transporta bagaje și colete neînsoțite, a fost supus unui control fizic detaliat.

Ca urmare a acțiunilor de specialitate, vameșii asistați de patrupeda Serviciului Vamal, au constatat că microbuzul a fost reutilat, prin crearea unui loc special adaptat – un tavan dublu, pentru transportarea țigărilor.

Potrivit cercetărilor preliminare, șoferul mijlocului de transport, un bărbat cu dublă cetățenie (MD/RO), în vârstă de 32 de ani, intenționa să transporte cele 2830 pachete de țigări în Franța, unde urma să le comercializeze.

Țigaretele au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport – indisponibilizat. Cercetările de specialitate  continuă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislație.

Inapoi la arhiva noutaților