[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 20 de companii vor oferi posturi de muncă pentru tinerii din R. Moldova!
6 Octombrie

Cea de-a doua ediție a Forumului European al angajatorilor din Republica Moldova, cu genericul „Start unei cariere în companie europeană”, s-a desfășurat, astăzi la Chișinău, informează CURENTUL.

Scopul evenimentului a fost de a facilita legătura dintre companiile cu capital european din Moldova și tinerii specialiști în căutare de un post de muncă în Republica Moldova.

La eveniment au fost prezenți Emmanuel Skoulios, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova, Cristina Boaghi, Vice-ministrul Educației, Jeremie Petit, Prim consilier, Ambasada Franței la Chișinău, Roxana Țurcanu, Responsabil al Antenei din Chișinău a Agenției Universitare a Francofoniei, Marco Gemmer, reprezentant al Delegației Uniunii Europene, precum și alți invitați de onoare.

„Obiectivele acestui eveniment sunt duble pe de o parte dorim să acordăm posibilitatea companiilor de a propune locuri de muncă dar pe de altă parte să oferirea tinerilor posibilitatea de a explora aceste oferte. Sunt prezente 24 de companii care sunt gata să-și recruteze tineri. Deja putem spune că avem un succes, dacă să ne referim la numărul companiilor care se află în sală, și o parte din ele au fost refuzate, pentru că nu aveam spațiu suficient. Dar întreprinderile singure nu pot face nimic, de aceea este important ca tinerii să se angajeze pentru că fără tineret efortul lor ar fi zadarnic”, a menționat Emmanuel Skoulios, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Franța-Moldova.

Cristina Boaghi, vice-ministrul Educației a Republicii Moldova a relatat că acest forum reprezintă o oportunitate mare pentru tineri. „Aceste companii oferă șanse reale de a se angaja atît pentru studenți, cît și pentru tinerii din Moldova. Tot ce trebuie să faceți este să depuneți CV-ul la compania pe care o doriți. Eu îndemn toți tinerii doritori să fie activi și să discute cu angajații companiei pentru a obține job-ul dorit”.

De asemenea, și Marco Gemmer, reprezentant al Delegației Uniunii Europene a menționat că Forumul European oferă multe oportunități pentru tinerii din Moldova. „Acest forum reprezintă un semnal că întreprinderile străine recrutează tineri, și sunt convins că există tinerii care își doresc aici un viitor carte aleg să vor facilita de locuri muncă în cadrul acestor companii. Noi știm că este dificil să vă găsiți un loc decent de muncă în Moldova, care să vă ofere perspective bune și un trai decent din punct de vedere financiar, de aceea UE vă va susține ca să depășiți aceste provocări”.

Menționăm că prima ediție a Forumului european a avut anul trecut pe data de 20 octombrie.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților