[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 15 mii cetățeni au solicitat intervenția ambulanței săptămâna trecută
6 Aprilie

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAUMP) informează că numărul total de persoane care au solicitat intervenția ambulanței în perioada 29 martie – 4 aprilie este de 15 013 pacienți, transmite CURENTUL.

După acordarea primului ajutor medical 5 891 persoane, inclusiv 779 minori au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești din țară.

În structura solicitărilor deservite predomină cele cauzate de urgențele respiratorii – 4 631 solicitări, inclusiv 1 683 (IRVA) urmate de urgențele cardiovasculare – 2 636 solicitări, inclusiv 46 pacienți cu Sindrom coronarian acut și urgențele neurologice – 1 865 solicitări, inclusiv 195 de accidente vasculare cerebrale.

Săptămâna trecută au fost înregistrate 69 solicitări pe motivul urgențelor toxice. Echipele AMU au acordat primul ajutor medical la 10 persoane care s-au intoxicat cu monoxid sau bioxid de carbon, la 19 persoane care au suferit intoxicații cu alcool și la 18 persoane care s-au intoxicat cu medicamente. La necesitate, în dependență de starea pacienților, aceștia au fost transportați la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților