[ X ]
[ X ]
[ X ]
Personalul nou angajat al autorităților de concurență a participat la un curs online privind principiile și procedurile legii concurențiale
23 Septembrie

Principiile și procedurile legislației concurențiale au fost abordate în cadrul unui curs introductiv on-line dedicat personalului nou angajat al autorităților de concurență, organizat de Centrul Regional de Concurență al OECD (RCC-OECD GVH), în perioada 22-24 septembrie 2020, transmite CURENTUL.

Evenimentul a întrunit peste 40 de reprezentanți ai autorităților de concurență din Albania, Armenia, Belarus, Bulgaria, Croația, Georgia, Republica Kârgâză, Republica Moldova, Montenegro, Macedonia de Nord, România, Federația Rusă, Serbia, Ucraina, Ungaria etc.

Scopul acestui seminar este în a contribui la o înțelegere mai bună a principiilor de aplicare a legislației în domeniului concurenței de către personalul cu o experiență mai mică din cadrul autorităților de concurență.

În cadrul evenimentului, au fost antrenați experți de talie mondială, care au împărtășit experiența și cunoștințele lor cu privire la aspecte ce țin de înțelegerile de cartel, abuzul de poziție dominantă și concentrări economice.

Participanții au avut posibilitatea să lucreze în grupuri, împărtășindu-și experiența și prevederile legislației naționale – un exercițiu practic care are ca scop stabilirea unor relații de cooperare internațională și schimb de experiență.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților