[ X ]
[ X ]
[ X ]
Persoanele fără loc permanent de trai – în vizorul Poliției Capitalei. Forțele de ordine au depistat deja 132 persoane
13 Noiembrie

Odată cu schimbarea condiţiilor climaterice Poliţia Capitalei a iniţiat acţiunile profilactice de identificare, depistare şi acordare a sprijinului necesar persoanelor fără loc permanent de trai, transmite CURENTUL.

În acest context au fost antrenaţi poliţişti în toate sectoarele Capitalei, în vederea depistării locurilor de trai provizoriu a acestei categorii de persoane, în special la construcţii nefinisate, subsoluri, sisteme de canalizare.

Măsurile specializate sunt desfăşurate atât ziua cât şi pe timp de noapte. Astfel forţele de ordine au depistat și documentat 132 de persoane fără loc permanent de trai, care s-au dovedit a fi de origine în special din raioanele ţării. Fiind întrebaţi de către poliţişti, persoanele au declarat că n-au o locuinţă unde ar putea trăi, sau măcar un loc de muncă pentru a-şi asigura minimul de existenţă. În acest context au fost acumulate toate datele de identitate, în vederea sesizării instituţiilor de resort şi autorităţilor publice locale, pentru luare de atitudine conform competenţei prevăzute de legislaţia în vigoare.

Poliţia Capitalei va continua acțiunile, cu scopul de a preveni cazurile de hiportemie sau deces în rândurile oamenilor străzii, iar cetăţenii sunt rugați să informeze serviciile în domeniu, atunci când au observat persoane, înnoptând pe străzi sau alte locuri, unde sunt supuşi riscului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților