[ X ]
[ X ]
[ X ]
Persoanele decorate cu „Ordinul Republicii” sau „Ștefan cel Mare”, stabilite peste hotare, vor beneficia de alocație
19 Aprilie

Persoanele decorate cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare”, stabilite cu traiul permanent peste hotarele Republicii Moldova vor beneficia de dreptul la alocația pentru merite deosebite, transmite CURENTUL.

Biroul pentru relații cu veteranii informează despre intrarea în vigoare a Legii nr. 32/2021 pentru modificarea Legii nr. 190/2003 cu privire la veterani, publicată la 16.04.2021 în Monitorul Oficial Nr. 100-103, art. 105.

Modificările operate au drept scop susținerea veteranilor de război prin menținerea alocațiilor acordate pentru merite deosebite persoanelor decorate cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare”, atât pentru beneficiarii stabiliți, în prezent, cu traiul permanent în Republica Moldova, cât și pentru cei stabiliți peste hotare.

„Necesitatea adoptării Legii menționate este fundamentată pe ideea că statul trebuie să manifeste recunoștință față de toate persoanele care și-au dovedit patriotismul și devotamentul față de țară, indiferent de locul aflării la moment, precum și motivarea societății de a împărtăși aceleași valori”, menționează Biroul.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților