[ X ]
[ X ]
[ X ]
Perciun: Implicarea publică, vizibilă, a guvernării pro-europene punea din start Kremlinul într-o situație delicată
25 Octombrie

Deputatul PAS, Dan Perciun, a făcut o explicație pe lung pentru cei care acreditează ideea că Guvernul nu s-a implicat în negocieri pe subiectul aprovizionării cu gaz, transmite CURENTUL.

Deputatul spune că guvernarea a încercat să depolitizeze acest subiect.

„Ceea ce a încercat să facă Guvernul pentru a da șansa unei înțelegeri mutual avantajoase cu Gazpromul, a fost să încerce să depolitizeze acest subiect și să-l prezinte cât mai mult într-o manieră tehnică, în așa fel încă rezultatul să poată fi perceput și prezentat de toate părțile drept o consecință a discuțiilor între doi agenți economici – Moldovagaz și Gazprom. De ce anume așa?

Pentru că era clar din start că implicarea publică, vizibilă, a guvernării pro-europene punea din start Kremlinul într-o situație delicată. Un deal bun negociat fățiș de către actori politici de la Chișinău ar fi fost perceput ca o înfrângere a Moscovei și o acomodare a noii puteri. Un deal bun între Moldovagaz și Gazprom ar fi putut fi „tolerat”. Un deal care ar genera dividende politice pentru Chișinău din start nu avea șanse”, spune Dan Perciun.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților