[ X ]
[ X ]
[ X ]
Percheziții la IP Ialoveni. Doi agenți de patrulare au fost reținuți
26 Martie

La data de 25 martie curent, Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului Protecție Internă și anticorupție al MAI, au efectuat anumite acțiuni în cadrul Inspectoratului de Poliție Ialoveni, transmite CURENTUL.

Descinderile au avut loc atât în birourile de serviciu a inspectorilor de patrulare, cât și în automobilul de serviciu al acestora.

În automobil, procurorii au găsit mai multe sume de bani.

Drept urmare, 2 agenți de patrulare au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, fiind escortați în izolatorul CNA, iar în privința altor două persoane se întreprind măsuri în vederea identificării și reținerii acestora.

Totodată, procurorii anticorupție întreprind măsuri de identificare a tuturor persoanelor care ar fi oferit bani colaboratorilor de poliție.

Angajații INP sunt suspectați de corupere pasivă, conform art. 324, alin.2, lit. b) și c) Cod penal.

Dacă vinovăția acestora va fi demonstrată în instanță, agenți de patrulare riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților