[ X ]
[ X ]
[ X ]
Percheziții inopinate la Penitenciarul Pruncul. În celulele deținuților au fost depistate diverse substanțe și obiecte interzise
9 August

Pe parcursul ultimelor zile, angajații Direcției siguranță și regim, împreună cu efectivul subordonat din Penitenciarului nr.1-Taraclia, Penitenciarul nr.4-Cricova și Penitenciarului nr.9-Pruncul, au efectuat percheziții inopinate în celulele deținuților, la locurile de trai a acestora, dar și a încăperilor comune.

Astfel, urmare a măsurilor operative întreprinse, au fost depistate 100 de litri de materie primă pentru prepararea băuturilor alcoolice (bragă), care erau păstrate în butoaie din plastic, în baia Penitenciarului nr.9-Pruncul.

O altă captură importantă de telefoane mobile, a fost depistată în tavanul sectorului de trai al deținuților din Penitenciarul nr.4-Cricova. Alte telefoane mobile și accesorii pentru acestea au fost ridicate din celulele deținuților Penitenciarul nr.1-Taraclia.

Activitățile de combaterea păstrării, în locurile de detenție a substanțelor și obiectelor interzise, sunt acțiuni specifice de regim desfășurate în mod planificat și inopinat în permanență de către efectivul sistemului administrației penitenciare.

Reamintim că, transmiterea şi consumul de băuturi alcoolice pe teritoriul instituțiilor penitenciare, ???? ?????? ?????????, iar conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor nu tolerează pătrunderea și păstrarea în locurile de detenție a substanțelor și obiectelor interzise.

Inapoi la arhiva noutaților