[ X ]
[ X ]
Pentru moldovenii cu cetățenie română. Alegerile europarlamentare se vor desfășura concomitent cu Referendumul național. Detalii
16 Mai

Ambasada României în Republica Moldova informează că Guvernul României a adoptat două acte normative pentru reglementarea desfășurării referendumului național simultan cu data alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, transmite CURENTUL.

Astfel, la data de 26 mai 2019, concomitent cu alegerile pentru Parlamentul European, se va desfășura și referendumul național cu privire la probleme de interes național.

Ambele scrutine se vor desfășura în cadrul acelorași secții de votare, în același interval orar: 7.00-21.00. Alegătorii pot opta dacă votează doar pentru un scrutin sau pentru ambele.

Alegătorii care inițial au optat pentru un singur tip de scrutin pot vota și pentru scrutinul pentru care nu au votat inițial, până la ora închiderii secției de votare.

La referendumul național alegătorii vor primi, în mod obligatoriu, două buletine de vot, câte unul pentru fiecare întrebare supusă referendumului, neavând posibilitatea de a opta pentru una sau alta din întrebări.

Modelele buletinelor de vot la referendumul național din 26 mai 2019 pot fi consultate la următorul link: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/buletin_vot.pdf

Reamintim că, Ministerul Afacerilor Externe al României și Ambasada României în Republica Moldova au pus la dispoziția cetățenilor români „Ghidului alegătorului român în străinătate”, precum și un material cu întrebări frecvente referitoare la votul din 26 mai 2019, disponibil la http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2019/2019_pdf/anexa_6_-_%C3%8Entreb%C4%83ri_frecvente_referitoare_la_votul_pentru_parlamentul_european_si_referendumul_national.pdf.

Ambasada României în Republica Moldova recomandă consultarea permanentă a acestei secţiuni, aceasta fiind actualizată pe măsură ce noi informaţii sunt disponibile.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților