[ X ]
[ X ]
[ X ]
Penitenciarul din Leova – 55 de ani de la înființare
25 Mai

Penitenciarul nr.3-Leova a marcat 55 de activitate, transmite CURENTUL.

Cu această ocazie, conducerea penitenciarului a organizat o serie de activităţi, care demonstrează transformările profunde ale instituţiei penitenciare devenită astăzi garant al respectării drepturilor omului şi partener social în reintegrarea persoanelor private de libertate.

Potrivit unui comunicat de presă al ANP, penitenciarul, biserica instituției, blocurile de detenție, birourile angajaților au fost sfințite de către un sobor de preoți, în frunte cu Preasfințitul Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat.

Totodată, în penitenciar a fost organizată „Ziua întâlnirii deținuților cu rudele”, oaspeții având posibilitatea să facă cunoștință cu condițiile de detenție, ofertele de programe educaționale.

Pentru persoanele private de libertate și rudele prezente s-a desfășurat un concert festiv, cu interpreți autohtoni.

La evenimentul aniversar au fost prezenți Secretarul general de stat, Anatolie Munteanu, directorul interimar al ANP, Aureliu Suhan, directori de penitenciare, șefi de direcții / direcții generale din cadrul ANP, conducerea IP Leova, veteranii penitenciarului și autoritățile publice locale.

Conducerea Ministerului Justiției și a Administrației Naționale a Penitenciarelor au subliniat că „activitatea zilnică a angajaților se regăsește ca o parte componentă și esențială în procesul de readucere în societate a persoanelor certate cu legea. Procesele de reformare implementate activ pe parcursul ultimei perioade de timp vor necesita abordări și atitudini noi din partea întregului efectiv indiferent de segmentul de activitate”.

32

2

1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților