[ X ]
[ X ]
[ X ]
PEG solicită sancționarea deputaților și deputatelor care utilizează limbajul sexist în declarații
21 Noiembrie

Platforma pentru Egalitate de Gen (PEG) solicită atenționarea și sancționarea deputatelor și deputaților, care utilizează limbajul sexist și perpetuează stereotipurile de gen, transmite CURENTUL.

PEG constată că majoritatea deputaților și deputatelor continuă să-și argumenteze poziția prin apel la stereotipuri sexiste.

„Deputații și deputatele, care în principiu nu susțin asemenea poziții, nu își exprimă public dezacordul, susținând astfel în mod implicit discursul sexist generalizat. Reinterăm că legislația Republicii Moldova, în particular legea nr. 71 din 14.04.2016, interzice utilizarea limbajului discriminator și sexist, a expresiilor și adresărilor ce prezintă femeia și bărbatul în manieră umilitoare și degradantă, ofensând demnitatea acestora”, se menționează în declarație.

De asemenea, PEG menționează că este inacceptabil ca utilizarea acestui limbaj să se producă în Parlament.

„Este inacceptabil ca în cadrul unei instituții de stat de nivel înalt, așa cum este Parlamentul Republicii Moldova, să fie utilizat limbajul sexist în adresa femeilor. Acceptarea și tolerarea unui astfel de comportament contravine angajamentelor asumate în vederea asigurării egalității de gen și promovării femeilor în procesul decizional”, se mai menționează în declarație.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților