[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PE SCURT”: Care este cel mai optimist scenariu pentru Republica Moldova? Răspunsul unui fruntaș PLDM!
22 Februarie

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Alexandru Bujorean, a dat răspunsuri la 20 de întrebări provocatoare, în cadrul noului proiect CURENTUL – „PE SCURT”.

1. Care este conceptul dumneavoastră de fericire absolută? O familie fericită într-o țară echitabilă și prosperă

2. Ce vă provoacă groază? Incertitudinea și lipsa încrederii în ziua de mâine pe care o văd în ochii oamenilor acestei țări.

3. Când v-ați simțit cel mai bine în Moldova? Întotdeauna m-am simțit bine, dar îndeosebi atunci când familia mea, ca și alte mii de familii din țară, muncea acasă.

4. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la mama/tatăl dumneavoastră? „Dacă știi că ești corect în ceea ce faci, fă-o fără frică”.

5. Vin sau ceva mai tare? E bun tot ce-i cu măsură. Dar ca moldovean, prefer vinul alb.

6. Ce v-ar determina să vă schimbați cariera? Lipsa de dorință a oamenilor de a lupta pentru o viață mai bună. Și, desigur, familia.

7. Care este cea mai importantă realizare personală? De a deveni tatăl unui fiu minunat.

8. În ce situații mințiți? Atunci când minciuna mică poate preveni un rău mai mare.

9. Politica este… un instrument menit să schimbe viața oamenilor. Spre bine sau spre rău, depinde de cine mânuiește instrumental.

10. Care a fost cel mai mare rateu al Republicii Moldova de la independență încoace? Oamenii întâmplători care au ajuns în anumite momente să îi decidă soarta.

11. Cum considerați, ce a fost pe 7 aprilie 2009? O șansă dată de tineri unor politicieni care i-au dezamăgit și care riscă să plece de la putere, exact cum au venit.

12. Suntem o națiune îngenuncheată? Suntem o țară controlată temporar de o grupare care nu va avea capacitate să o facă pentru mulți ani.

13. Care ar fi cel mai optimist scenariu pentru țara noastră? Consolidarea tuturor forțelor patriotice din țară și obținerea unei victorii în alegerile parlamentare din această toamnă.

14. De ce nu s-a făcut Unirea în ‘90? Lipsă de curaj. Și desigur mult efort din parte serviciilor speciale a altor țări.

15. Ce personalitate istorică disprețuiți cel mai mult? De ce? Iuda. Cu părere de rău, acest personaj are prea mulți adepți în politica moldovenească.

16. Caracterizați-l pe Putin în trei cuvinte… Bun pentru Rusia.

17. Dacă aș întoarce timpul înapoi… aș încerca să ajut unii oameni să evite greșelile pe care le-au comis.

18. Credeți în Dumnezeu? Cred cu evlavie. Dar mă doare când unii „exponenți” de-ai săi pe Pământ, îl discreditează.

19. Ce eveniment important va avea loc în noiembrie 2018? Pe lângă faptul că ar trebui să aibă loc alegerile parlamentare, acestea ar urma să aibă loc într-un an și o lună simbolică. Primul Război Mondial se termină, la ora 11, în a 11-a zi a lunii a 11-a din anul 1918. Respectiv, în toată lumea se vor serba 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

20. Ce nu ați reușit încă să faceți, dar tare vă doriți? Aș vrea să fac parte din acea generație de politicieni și activiști care vor înfăptui integrarea europeană a țării noastre. Și, desigur, vreau să îmi văd semenii, după zeci de ani de prigonire, reveniți acasă.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților