[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pe cât de realizabilă e ideea unei coaliții între PDM și partidele de opoziție? Răspunsul democratului Sergiu Sîrbu
18 Octombrie

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sîrbu, spune că o coaliție între PDM și unele partide de opoziție este greu de făcut, practic imposibil. Despre aceasta el a vorbit în cadrul unui interviu pentru tribuna.md, transmite CURENTUL.

Sergiu Sîrbu menționează că PDM a prezentat un principiu, iar în curând îl va transpune și într-un document oficial de partid.

„Noi vrem astfel să arătăm în primul rând cetățenilor, dar și mediului politic intern și extern, că suntem foarte serioși în această abordare.

De ce vom face acest lucru? Pentru că așa ni se pare corect și logic: PDM a arătat la modul practic, prin actul de guvernare, că susține vectorul european. Progresele sunt evidente și nu o spunem noi, dar o spun partenerii europeni. Pe baza acestor progrese, este deci normal ca PDM să-și dorească să continue guvernarea și să îndrepte în continuare Moldova pe drumul european.

Dacă este să ne luăm după declarațiile unor politicieni, o coaliție pro-europeană între PDM și unele partide de opozițe pare foarte greu de făcut, chiar imposibilă. Noi însă nu trebuie să uităm un fapt simplu: electoratul decide, iar politicienii trebuie să aplice voința electoratului. Dacă cetățenii vor genera prin voturile lor o majoritate pro-europeană, niciun politician nu va avea dreptul să o respingă”, spune Sergiu Sîrbu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților