[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pe cât de posibilă este excluderea partidelor de dreapta din alegeri, pornind de la dosarul Open Dialog? Părerea analistului Andrei Popov
17 Decembrie

Analistul, diplomatul şi moderatorul tv, Andrei Popov a explicat pe cât de posibilă este excluderea partidelor de dreapta din alegeri, pornind de la dosarul Open Dialog, transmite CURENTUL cu referire la tribuna.md.

Andrei Popov a menționat că orice scenariu în situația politică actuală este posibil.

„În RM totul este posibil. Noi am avut bunăoară excluderea unui partid din cursa electorală cu 4 zile înainte de vot, pentru motive care ulterior justiția moldovenească le-a dovedit a fi inconsistente. Nu cred că este o opțiune probabilă. Eu cred că, cazul Open Dialog și fondatoarea acestuia, Ludmila Kozlovska, a fost exploatat de PD pentru a încerca să discrediteze partidele de dreapta, în special în rândul alegătorilor neinformați, care nu intră în detaliu și nu pot să-și dea seama de toate absurditatea multiplelor acuzații. Ei rămân cu înțelegerea că acolo ceva nu-i bine, dar ce nu-i bine, nu înțeleg. Faptul că această fundație până la urmă în continuare activează în Polonia, că autoritățile poloneze nu au anunțat că există bănuieli că ar coopera cu serviciile secrete și că nu acesta este motivul pentru care Polonia a declarat-o pe Kozlovska persoana non grata, pe când autoritățile noastre spun că aceasta este ca și dovedit. Oamenii care se informează, lucrul acesta îl înțeleg, resping acuzațiile, dar pentru un segment de oameni mai puțin informați ar putea avea efectul că undeva a rămas la nivel de subconștient așa o senzație că ceva nu e în regulă cu această Socolovschi, Kazlinski. Oamenii nu memorează – înţeleg doar că ceva acolo prea mult se vorbește despre asta”, a declarat el.

„Totuși, eu cred că excluderea ar fi prea. Semnalele date de UE după anularea alegerilor Primarului au fost tranșante, poate peste așteptări ca duritate și consistență, peste așteptările puterii. Nu cred că puterea acum este interesată să acționeze. Mai degrabă ei vor încerca să slăbească prin alte metode opozanții săi din blocul „ACUM”, fără a-i exclude din cursă”, a mai spus Andrei Popov.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților