[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM și PSRM au avut o întrevedere. Ce au discutat
7 Iunie

Reprezentanții Partidului Democrat din Moldova (PDM) au avut astăzi o discuție cu cei ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) privind crearea unei majorități parlamentare, informează CURENTUL.

„Am discutat cu socialiștii crearea unei majorități parlamentare pentru cetățeni. Nu am discutat despre funcții, nu am pus accentul pe distribuiri. Nu este corect la această etapă să discutăm distribuiri de funcții. Considerăm că, acum această abordare este imorală. Noi am spus clar socialiștilor că avem un singur obiectiv – de a forma majoritatea parlamentară și a numi un Guvern, care va avea la bază domeniul social. Am discutat despre dorința de a continua acele bune proiecte care au fost începute”, a spus Vladimir Cebotari, precizând că este importantă construcția infrastructurii pentru o viață de calitate, este importantă dezvoltarea domeniului educației, creșterea de salarii și pensii și altele.

Democratul a mai spus că principalele probleme, pe care trebuie să se concentreze, sunt cele care unesc societatea, nu cele care o divizează.

„Dacă ar fi să ne referim la careva frământări geopolitice – să fie clar, noi optăm pentru ca Acordul de Asociere să fie implementat într-un ritm mai rapid și, în al doilea rând, noi vrem să fim prieteni cu toată lumea, vrem să îmbunătățim relațiile și cu Federația Rusă”, a spus politicianul.

De asemenea, PDM a spus că astăzi urmează să-și întrunească Consiliul Politic Național, unde va discuta despre situația creată, și va reveni, ulterior, cu detalii.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților