[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM: „Guvernul RM a fost nevoit să sesizeze CC”
24 Octombrie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a discutat astăzi, în cadrul ședinței săptămânale, decizia Curții Constituționale în cazul numirii ministrului Apărării, informează CURENTUL.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari a declarat că, „PDM consideră inacceptabilă atitudinea PSRM și a Președintelui de a sfida prevederile Constituției și de a respinge poziția CC”.

„Noi nu dorim agravarea situației în RM și dorim o conlucrare a tuturor instituțiilor de stat. Vă aduceți aminte de unde a pornit această problemă, anterior a fost și situația când a fost înaintat candidat din partea PL la funcția de ministru al Apărării, Valeriu Munteanu, și șeful statului l-a respins. În aceste condiții, Guvernul RM a fost nevoit să sesizeze CC pentru a da răspuns concret la situația creată. Sperăm că pentru viitor să existe o conlucrare foarte clară. Noi dorim de fiecare dată să găsim soluții legale, în limitele cadrului constituțional, care să fie doar în beneficul RM și al cetățeanului”, a conchis Gămurari.

De menționat că, astăzi, la ora 12.30, ministrul desemnat al Apărării, Eugen Sturza, va depune jurământul de învestire în fața Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, având la bază decizia CC.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților