[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM, despre turul II în Chișinău: „Contează participarea la vot”
22 Mai

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu va face publică opțiunea sa pentru turul doi al alegerilor locale noi din Chișinău. Anunţul a fost făcut astăzi de către vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, după ședința săptămânală, informează CURENTUL.

Vladimir Cebotari a menționat că, totuși, PDM va avea o comunicare cu membrii de partid.

„De această dată, comunicarea cu membrii noștri de partid se va face direct, prin intermediul organizațiilor teritoriale. Acest lucru îl vom începe chiar de săptămâna aceasta. Noi nu am avut favoriți nici în turul I și nu avem favoriți nici pentru turul II”, a precizat democratul.

Totodată, Cebotari a menționat că sunt îngrijorați de prezența slabă la urnele de vot din primul tur de scrutin.

„Avem ca niciodată o prezență extrem de joasă la alegerile Chișinău. Toți cei care reprezentăm partidele, trebuie să ne gândim încă o dată la ceea ce facem sau ceea ce nu facem. Este foarte rău că cetățenii devin pasivi. Credem că neparticiparea cetățenilor la acest exercițiu este, de fapt, o sancțiune pe care a primit-o clasa politica. Sperăm, totuși, că în turul II să avem o mobilizare mai ridicată. Nu este chiar important pentru cine își dau opțiunea, cât este de importantă participarea. În caz contrar, riscăm să avem un primar care nu întrunește legitimitate necesară pentru a-și duce la bun capăt mandatul pe care-l va avea”, a precizat Cebotari.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților