[ X ]
[ X ]
PDM, despre anularea tichetelor de masă: E un lucru extrem de grav!
24 Iulie

Vicepreședintele fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Cebotari, susține că a rămas profund marcat, ieri, când a auzit despre anularea tichetelor de masă, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Vladimir Cebotari a declarat că, 50 mii de oameni astăzi beneficiază de tichetele de masă.

„Pentru 50 mii de oameni, pe lângă salariu, mai au beneficiu în formă de alte bunuri materiale. Da, statul nu primește anumite taxe de la acești bani, dar statul nu a avut de suferit de la aceasta. Aceasta a fost o altă formă de a stimula creșterea bunăstării fiecărui om. Aceasta înseamnă produse alimentare pentru multe profesii mai puțin bine plătite. Anulând tichetele de masă, în modul cel mai direct, și nu mă bucur să o spun asta, dar se bagă mâna în buzunarul omului. Astăzi, fără acest stimulent, agenții economici vor fi nevoiți să reducă locurile de muncă, pentru că nu vor fi atât de competitivi, iar oamenii, care vor rămâne în stradă, vor trebui să-și caute de lucru. Din punctul nostru de vedere, acest lucru este extrem de grav”, a precizat democratul.

Totodată, Vladimir Cebotari a îndemnat ca deciziile să fie luate la rece. „Haideți să abordăm acest subiect la calm, la rece, gândind, calculat! Dacă sunt careva greșeli în proiecte, haideți să lucrăm, și noi vă ajutăm! Nu doriți, lucrați voi fără noi, nu vă încurcăm, dar să le îmbunătățim. De ce trebuie să distrugem?!”, a conchis Cebotari.

Andriana Cheptine

 

Inapoi la arhiva noutaților