[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM anunță majorarea salariilor pentru noi categorii și ajutoare materiale
27 Noiembrie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat, astăzi, în cadrul briefingului săptămânal, despre majorări de salarii, compensații, premii, dar și ajutoare materiale, transmite CURENTUL.

Vlad Plahotniuc a declarat că, pensionarii, care au o pensie lunară mai mică de 2 mii lei, vor primi în luna decembrie un ajutor de sărbători în valoare 600 lei. „De ajutorul dat vor beneficia peste 500 mii de pensionari, iar banii vor ajunge la ei în a doua jumătate a lunii decembrie. PDM își propune să vină cu astfel de măsuri, cu ajutoare de sărbători, în fiecare an, începând cu anul curent”, a precizat el.

Totodată, democratul a menționat că au discutat în ședință și despre ajutorul pentru perioada rece a anului.

„Compensațiile care se dau pentru achitarea căldurii am decis să le majorăm cu 12%. Până acum aceste compensații erau acordate familiilor care au un venit lunar de până la 1600 lei, iar din acest an le vor primi cei care au salarii până la 2 mii lei. Așadar, toate familiile care au până la 2 mii lei lunar vor primi compensație de 350 lei lunar, începând cu luna noiembrie, pe 5 luni”, a adăugat democratul.

În context, Vlad Plahotniuc a mai spus că au decis să majoreze salariile poștașilor.

„Angajații Poștei Moldovei, preponderant din mediul rural, care au salarii mici, am decis să majorăm considerabil de la 35%-100%. Circa 4800 de poștași vor primi, începând cu luna decembrie curent, aceste salarii. În baza adresărilor pe care le-am primit, am cerut Guvernului, ca începând cu luna viitoare poștașii să ducă pensiile acasă persoanelor care solicită acest lucru”, a punctat Plahotniuc.

De asemenea, democratul s-a referit și la premiile de sărbători, care, tradițional, sunt oferite bugetarilor, din economiile instituțiilor.

„Opoziția speculează că după reforma salarială acest premiu nu va fi acordat. Vă anunț că toți bugetarii care au primit până acum din economiile făcute de instituțiilor, premii de sărbători, îl vor primi în continuare în luna decembrie, așa cum îl primeau tradițional. Vă anunț că se va păstra și premiul anual, așa-numitul al 13 salariu”, a conchis Plahotniuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților