[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM anunță despre majorarea compensațiilor și indemnizațiilor. Detalii!
22 Ianuarie

Președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat că, astăzi, în ședința săptămânală, au discutat mai multe subiecte ce vizează pensionarii, familiile social-vulnerabile, dar și tinerele familii, informează CURENTUL.

Vlad Plahotniuc a declarat că, chiar dacă au majorat pensiile cu 10%, în luna aprilie, după cum era și programat, pensiile vor fi indexate din nou.

„Indexarea va avea loc așa cum a fost promis. Vom continua să oferim ajutoare de sărbători, reieșind din potențialul economic, respectiv vom oferi încă 600 lei, de această dată, de sărbătorile de Paști, pensionarilor și altor categorii sociale cu venituri mai mici de 2 mii lei. Am discutat și despre necesitatea compensaților pentru plata căldurii, cele pe care le primesc familiile-social vulnerabile pe 5 luni. Am găsit rezerve, astfel vom dubla această compensare de 350 lei la 700 lei, pe perioada 5 luni, începând cu noiembrie 2019. Vor primi 150 mii familii, care au un venit până la 2 mii lei”, a precizat democratul.

Potrivit lui Plahotniuc, a fost discutat și despre susținerea de către guvernare a copiilor și a familiei. „În mod special, indemnizația unică, pe care o primesc familiile la nașterea copilului acum este 6303 lei, astfel, ne permitem să majorăm esențial această indemnizație – până la 10 mii lei la nașterea fiecărui copil. Pe lângă indemnizația unică, pentru fiecare copil născut, acordăm de câteva luni o cutie de primă necesitate în valoare de 1500 lei, în cadrul programului guvernamental „O nouă viață”. De asemenea, am decis ca pentru fiecare copil, în fiecare lună, familiile în RM să primească câte 200 lei până la vârsta de 18 ani”, a enumerat Plahotniuc.

Democratul a mai spus că, toate aceste proiecte, pe care le-a enumerat, vor fi votate în prima lectură la prima ședință a Parlamentului, ce urmează să se convoace, cel mai probabil, în februarie. „Totuși, în a doua lectură, se va vota în viitorul Legislativ. Imediat după alegeri, fracțiunea PDM va putea vota în lectură finală și cetățenii vor putea să primească banii pe aceste ajutoare. Ceea ce facem noi astăzi e să ne îndeplinim datoria și programul de guvernare”, a mai spus Plahotniuc.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților