[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM a lansat un apel către partenerii externi: Ne exprimăm profunda îngrijorare
5 August

Partidul Democrat din Moldova (PDM) cere partenerilor externi să intervină „ferm pentru a stopa abuzurile şi presiunile actualei guvernări”, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, PDM susține că, în calitate de principală forță politică de opoziție, își exprimă „profunda îngrijorare în legătură cu multiplele derapaje antidemocratice și abuzuri ale actualei puteri, instaurate în Republica Moldova”.

În acest context, PDM a atras atenția partenerilor externi asupra mai multor chestiuni, precum: încălcarea principiului pluralismului politic; exercitarea presiunilor asupra membrilor de partid; partajarea politică a instituțiilor, nerespectarea statutului de drept și a separării puterilor în stat, imixtiunea în justiție, dar și atentatele asupra libertății mass-media.

„Facem apel către partenerii externi și organizațiile internaționale să intervină ferm pentru a stopa toate aceste abuzuri și presiuni ale guvernării. Solicităm, de asemenea, implicarea dvs. pentru a convinge politicienii de la putere să revină în câmpul constituțional, inclusiv să respecte pluralismul politic, statul de drept și principiile democratice”, se mai spune în documentul expediat către partenerii externi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților