[ X ]
[ X ]
[ X ]
PCRM: „Solicităm, în mod de urgență, inițierea procedurii de demitere din funcție a vicepremierului Leancă”
1 Martie

Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a înaintat astăzi o moţiune simplă împotriva politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizată de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, informează CURENTUL.

Deputata Elena Bodnarenco a declarat că obiectul moțiuni simple îl constituie atitudinea iresponsabilă și anti-constituțională în calitate de vicepremier pentru integrare.

„În loc de modernizarea reală a țării, conform standardelor europene, Iurie Leancă își permite să declare că integrarea europeană se face doar cu România și prin România. Din punct de vedere juridic, aceste acțiuni pot fi interpretate ca o tentativă de încălcare a Constituției RM și legislației în vigoare, iar din punct de vedere moral – ca trădarea patriei. În cadrul unui interviu, Iurie Leancă a declarat că nu doar că admite probabilitatea pierderi de către RM a suveranității și statalității RM, dar se pronunță și pentru lichidarea țării noastre. Indiscutabil, acțiunile lui Leancă în calitate de vicepremier sunt o încălcare a Constituției. Solicităm, în mod de urgență, inițierea procedurii de demitere din funcție a vicepremierului Leancă. Invităm și alte partide să semneze moțiunea simplă”, a precizat Bodnarenco.

De menționat că, deocamdată comuniştii nu au suficiente semnături pentru a înregistra moţiunea simplă în Parlament.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților