[ X ]
[ X ]
[ X ]
PCRM nu va avea un nou deputat. Află de ce refuză venirea Alionei Babiuc în fracțiune!
12 Decembrie

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a anunțat că, în legătură cu renunțarea la mandatul de deputat de către deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Oxana Domenti, conform procedurii, mandatul de deputat în Parlament urmează să fie remis Alionei Babiuc, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, PCRM a menționat că, Aliona Babiuc a fost inclusă în lista electorală a PCRM la alegerile din anul 2014 în calitate de prim-secretar al comitetului raional Briceni al partidului.

„Dar în anul 2015 dumneaei a fost exclusă din rândurile Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Prin hotărârea Comitetului Executiv Politic al CC al PCRM din 6 octombrie 2015, activitatea primului secretar al comitetului raional Briceni al partidului a fost apreciată ca nesatisfăcătoare. În această hotărâre au fost indicate măsuri și termene concrete pentru înlăturarea lacunelor constatate. Ulterior, în timpul unui control repetat al situației, s-a constatat că nici unul din numeroasele neajunsuri în activitatea comitetului raional Briceni al PCRM condus de Aliona Babiuc nu a fost înlăturat. Ca urmare, pe 16 decembrie 2015, Comisia de partid a luat decizia ca Aliona Babiuc să fie exclusă din rândurile partidului cu următoarea formulare: „Pentru încălcarea Statutului PCRM, aceasta constând în neluarea de măsuri în scopul consolidării unității ideologice și organizatorice a partidului în raionul Briceni””, se spune în comunicat.

În context, PCRM a anunțat că, Comitetul Central al PCRM se pronunță categoric împotriva includerii Alionei Babiuc în componența fracțiunii PCRM.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților