[ X ]
[ X ]
[ X ]
PCRM, despre ședința Parlamentului: „E o continuare a jocului politic”
21 Septembrie

Fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) nu participă la ședința Parlamentului din 21 septembrie. Anunțul a fost făcut printr-o declarație de presă, informează CURENTUL.

PCRM consideră că, „desfășurarea acestei ședințe este de neconceput atât ca formă, ca modalitate de convocare și în privința conținutului majorității proiectelor de lege propuse pentru ordinea de zi”.

„Anunțul făcut de la tribuna Partidului Democrat despre convocarea Parlamentului pe data de 21 septembrie 2017 într-o ședință ”specială” reprezintă încă o dovadă clară de uzurpare a puterii din partea autorităților. Urmărind propriile interese de grup, democrații au demonstrat, o dată în plus, că nu respectă nici procedurile și nici principiile statului de drept. Convingerea noastră este că toate aceste acțiuni sunt o bătaie de joc la adresa parlamentarismului, instituțiilor puterii și a ultimelor rămășițe ale democrației”, menționează comuniștii.

Totodată, PCRM susține că este vorba despre un ping-pong legislativ – „continuare a jocului politic murdar între socialiști și democrați, convenit încă acum un an”. „Scopul acestui joc este de a înșela cetățenii, de a crea aparența unei lupte politice, de a distrage atenția de la realitate atât a cetățenilor, cât și partenerilor străini”, precizează deputații.

PCRM, în cadrul aceleiași declarații, a subliniat că, „statul moldovenesc este capturat și divizat între două grupări și numai înlăturarea de la guvernare a alianței democraților și socialiștilor, întoarcerea suveranității poporului sunt în măsură să readucă Republica Moldova pe drumul corect și legal”.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților