[ X ]
[ X ]
[ X ]
PCRM de Ziua Victoriei organizează mai multe evenimente
8 Mai

Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Victoriei, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, PCRM s-a adresat veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„74 ani ne despart pe noi de acea zi mare când s-a încheiat cel mai teribil război din istoria omenirii. Fascismul a fost învins. Popoarele lumii au primit pacea și libertatea. Au trecut decenii și încă mai simțim aceleași emoții ca în cea îndepărtată lună de mai a anului 1945. Și acestea sunt sentimente puternice. Noi simțim tristețe pentru zecile de milioane de oameni care și-au pus viața pe altarul Marii Victorii. Suntem mândri de eroismul lor, de cea mai mare faptă, de negarea de sine și de sacrificiul de sine pentru Victorie. Suntem bucuroși că timp de 74 de ani avem ocazia de a trăi o viață liniștită. Dar observăm cu mare îngrijorare cum răul ridică capul. Cum oamenii mor din nou în conflicte mari și mici. Înțelegem că cuceririle, valorile Marii Victorii trebuie apărate și conservate. Acest lucru poate fi făcut numai cu atenție, transmițând de la o generație la alta, memoria eroilor care au făcut posibil acest lucru. Marea Victorie are nevoie de oameni pregătiți să lupte și să câștige războiul. Frontiera dintre război și pace trece prin inimile noastre, sufletele noastre, viața noastră. Și această frontieră trebuie să o păstrăm, cu toate mijloacele, să o ținem intactă. Felicitări tuturor cetățenilor țării cu ziua Marii Victorii! Memorie veșnică celor căzuți!”, se spune în mesajul PCRM.

De menționat că, pe parcursul zilei de azi și mâine PCRM are programate mai multe activități.

Astfel, astăzi la 14.00 va avea loc Concertul de gală al festivalului republican „Cântecele credinței, speranței, dragostei – Victoriei”, iar la 20.00 va avea loc un eveniment de memorie „1418 de zile și nopți”, iar mâine 9 mai, ora 10.30 vor depune flori la Memorialul Eternitate.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților