[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: „Să fim pregătiți, imediat cum acordul este ratificat de Rada Supremă de la Kiev, să purcedem la acest control comun”
7 Februarie

Premierul Pavel Filip, în debutul ședinței Cabinetului de miniștri, a anunțat că a primit informația precum că astăzi Cabinetul de miniștri din Ucraina a aprobat un Acord de control de comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor, în punctele comune de trecere, informează CURENTUL.

Pavel Filip a declarat că faptul dat este o realizare. „Desigur că urmează să fie ratificată de Rada Supremă de la Kiev. Dar, pe această cale, vreau să mulțumesc colegilor care au muncit asupra elaborării acestui Acord. Știu că suntem pregătiți imediat să purcedem la controlul comun, dar încă o dată trebuie de văzut, pentru că pentru noi este prioritate segmentul frontierei transnistrene. Imediat cum va fi ratificat de către Rada Supremă trebuie să purcedem la controlul comun. Deja la Cuciurgani – Pervomaisc avem un precedent și nu sunt întrebări, nu sunt probleme, ba dimpotrivă s-au spulberat toate îngrijorările pe care le aveau cei din Transnistria. Să fim pregătiți, imediat cum este ratificat, să purcedem la acest control comun. Cu atât mai mult că, din discuțiile pe care le-am avut cu autoritățile din Ucraina, sunt dispuse să ne ofere această posibilitate”, a precizat Premierul.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților