[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip, la Prezidiul Internaţionalei Socialiste: PDM va încerca să fie un factor de echilibru şi să asigure o şansă pentru prevenirea instaurării haosului şi a războaielor politice
25 Octombrie

Vorbind despre evenimente dramatice: de la protestele din Belarus şi Kârgâzstan, până la recenta dezgheţare a conflictului armat dintre Armenia şi Azerbaidjan, Pavel Filip a spus că Republica Moldova ştie pe propria pielea cum e să exişti în condiţiile unui conflict teritorial, cu forţe militare străine staţionate ilegal la tine acasă. „Istoria ne-a învăţat că soluţia nu este în forţa armelor, ci în puterea convingerii prin dialog. Noi rămânem ferm ataşaţi tuturor principiilor fundamentale ale dreptului internaţional, unde respectul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială este alături de necesitatea soluţionării oricăror dispute pe cale paşnică”, a subliniat Preşedintele PDM.

Pavel Filip a abordat şi tema alegerilor prezidenţiale din ţara noastră pe timp de pandemie, menţionând că Partidul Democrat a decis să nu participe în acest scrutin, deoarece într-o ţară parlamentară cum este Republica Moldova funcţia de preşedinte nu are mari prerogative. „PDM se va concentra pe preocuparea numărul unu a cetăţenilor: ce se va întâmpla în ţară după aceste alegeri. Partidul Democrat va încerca să fie un factor de echilibru şi să asigure o şansă pentru prevenirea instaurării haosului şi a războaielor politice”, a declarat Pavel Filip.

Preşedintele PDM a accentuat că cel mai important lucru nu este competiţia politică, ci capacitatea de a găsi lucruri care ne unesc, indiferent de partidele şi familiile politice din care facem parte, lucruri care ne fac să ne gândim la ţările noastre şi la cetăţeni.

Internaţionala socialistă este o organizaţie social-democrată internaţională neguvernamentală, din care fac parte 156 de partide din 126 de state. PDM este membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi membru cu drepturi depline al Internaţionalei Socialiste.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților