[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: „În luna iunie, în R. Moldova va fi deschis un centru al Alianței Nord-Atlantice”
3 Aprilie

Moldova îşi va continua drumul spre Uniunea Europeană în pofida tuturor impedimentelor. De asemenea, în luna iunie în ţara noastră va fi deschis un centru al Alianţei Nord-Atlantice. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare de anul viitor, partidele pro-europene au toate şansele să obţină majoritatea în Legislativ, transmite CURENTUL.

Declaraţiile au fost făcute de către Premierul Pavel Filip într-un interviu acordat ziarului francez La Croix.

Întrebat de jurnaliştii francezi despre eşecul partidelor pro-europene în alegerile prezidenţiale, Pavel Filip a declarat că cetăţenii erau dezamăgiţi deoarece predecesorul său a folosit în mod fraudulos o parte din fondurile europene.

Oficialul a mai adăugat că misiunea actualului Guvern este să recâştige atât încrederea partenerilor externi, cât şi a locuitorilor ţării.

Pavel Filip a fost întrebat şi de ce Moldova, o fostă republică sovietică, a ales parcursul european în schimbul Uniunii Eurasiatice.

Premierul a declarat că este suficient ca moldovenii să analizeze nivelul de trai al locuitorilor din UE în comparaţie cu cei din Rusia pentru a primi răspunsul. Oficialul este convins că aplicarea standardelor europene va duce la dezvoltarea Republicii Moldova.

Filip a mai dat asigurări că preşedintele Igor Dodon nu va putea impiedica deschiderea biroului Alianţei Nord-Atlantice în ţara noastră. Inaugurarea instituţiei va avea loc în luna iunie.

Oficialul este convins că centrul nu va duce la tensionarea relaţiilor cu regiunea transnistriană. Asta deoarece, aceasta este o misiune diplomatică, iar astfel de instituţii activează în multe ţări, inclusiv în Rusia.

Pavel Filip a ţinut să menţioneze că Moldova va rămâne o ţară neutră, aşa cum cere constituția. Premierul a vorbit în cadrul interviului şi despre alegerile parlamentare din 2018. El este convins că partidele pro-europene vor obţine majoritatea, datorită multiplelor reforme pe care le implementează actualul Guvern

Sursa: www.publika.md

Inapoi la arhiva noutaților