[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: Am toată certitudinea că pauza acordată va fi eficient folosită și se vor începe discuții între fracțiunile parlamentare
21 Martie

Premierul Pavel Filip, șef al fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM) în Parlament, susține că, de astăzi, avem un legislativ funcțional, informează CURENTUL.

În cadrul unor declarații de presă, Pavel Filip a declarat că fracțiunea PDM este constituită din 30 de deputați.

„A fost ales și președintele fracțiunii. Colegii mi-au acordat această responsabilitate mie. Fracțiunea PD va activa în baza programului convenit cu cetățenii în timpul campaniei electorale. În continuare va fi în centru anume cetățeanul. Chiar dacă avem un Parlament, nu avem unul pe deplin lucrativ, nu au fost alese organele de conducere. Acum nu putem face practic nimic, trebuie o majoritate parlamentară. De aceea, cu părere de rău, astăzi a fost o ședință scurtă. Trebuie să se poarte discuții cu privire la constituirea majorității. Cunoașteți că PDM a încercat să aibă discuții cu blocul ACUM și, dacă erau aceste discuții, această ședință ar fi fost mai lungă. Desigur, din punctul meu de vedere, este una să stai în opoziție și să critici și este altă responsabilitate să guvernezi.

Am toată certitudinea că această pauza acordată va fi eficient folosită și se vor începe discuții între fracțiunile parlamentare pentru a fi constituită o majoritate”, a precizat Filip.

Potrivit lui, PDM înțelege dorința cetățenilor de a avea un Parlament care să lucreze în interesul cetățeanului. „Vreau să asigur că PDM a mai scos o dată țară din instabilitate, în 2016, aveam absolut altă țară care era atunci. De aceea, în continuare potențialul și capacitățile noastre vor face același lucru. Probabil săptămâna viitoare vom ieși cu noi informații, în funcție de evoluțiile care vor avea loc”, a conchis Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților