[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patru străini au încercat să treacă înotând râul Prut, ca să ajungă în România
4 Septembrie

Patru tineri din Camerun, Maroc și Siria au încercat să ajungă în România înotând râul Prut. Planul acestora a fost deconspirat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD, după desfășurarea unor ample măsuri pe linie de securitate la frontiera de stat.

La 4 septembrie 2023, patrula mobilă a Sectorului Poliției de Frontieră Leova a observat un grup de persoane care înainta, pe jos, spre linia de frontieră, sensul de ieșire din Republica Moldova. O perioadă acțiunile acestora au fost monitorizate, între timp echipe de intervenție din cadrul Poliției de Frontieră au fost solicitate în regiune.

În rezultat, în jurul orei 03:30, pe direcția localităților Sârma(RM) – Lunca veche(RO) au fost reținute patru persoane, cetățeni străini. La verificarea străinilor la fața locului, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt doi cetățeni ai Regatului Maroc, un cetățean al Republicii Arabe Siria și un cetățean al Republicii Camerun. Cei patru străini cu vârste cuprinse între 22 și 32 de ani, dețineau asupra lor documente temporare de solicitanți de azil cu drept de muncă în Republica Moldova. La fel, pe malul Prutului, polițiștii de frontieră au descoperit un colac și mai multe veste de salvare, inclusiv funii, care urmau să fie utilizate la trecerea râului.

Totodată, în cadrul cercetărilor ulterioare a fost constatat că unul dintre marocani ar fi la a doua tentativă de a ajunge fraudulos în România. Tânărul a fost depistat de către polițiștii de frontieră din SPF Gotești, acum două săptămâni, în timp ce intenționa să treacă ilegal frontiera de stat împreună cu alți străini.

După procedură, cele patru persoane vor fi preluate de către Inspectoratul General pentru Migrație. În continuare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Inapoi la arhiva noutaților