[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patru persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon
23 Decembrie

Patru persoane, dintre care doi copii, au primit intoxicații cu monoxid de carbon după ce au dat focul în soba care nu a fost verificată până la exploatare, transmite CURENTUL.

Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 22 decembrie într-o gospodărie din localitatea Tudora, raionul Ștefan Vodă. Potrivit primelor cercetări oamenii au aprins focul în sobă pentru prima dată în acest sezon, iar anterior aceasta nu a fost verificată.

În urma exploatării acesteia un bărbat în vârstă de 34 de ani, o femeie în vârstă de 31 de ani, dar și doi băieți cu vârstele de 6 și 9 ani au avut nevoie de îngrijiri medicale. Oamenii s-au simțit rău și au alertat serviciul medical. Medicii ajunși la fața locului au stabilit că aceștia s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Personale au primit îngrijirile de rigoare fără a fi nevoie spitalizarea acestora. Investigațiile efectuate de specialiști au stabilit că cel mai probabil monoxidul de carbon a fost emanat de la soba utilizată.

În acest context Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează oamenii să fie foarte atenți la exploatarea surselor de încălzire. Nu este indicată folosirea sobelor cu defecțiuni, sau a celor care nu au fost verificate. Mai mult, în cazul exploatării surselor de încălzire, oamenii trebuie să aerisească bine încăperile, iar pe noapte focul din sobă să fie stins. În caz de situații de risc, persoanele pot apela pentru ajutor apelând Serviciul 112.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților