[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patru contracandidați ai Marinei Tauber în circumscripția nr. 19 au reacționat în urma aflării rezultatelor alegerilor
26 Februarie

La alegerile parlamentare, în circumscripția uninominală nr. 19, comuna Ivancea, au luptat pentru fotoliul de deputat șapte candidați, iar învingătoare a ajuns candidatul Partidului „Șor”, Marina Tauber. În context, CURENTUL vă propune să vedeți cum au reacționat pe rețele de socializare unii dintre contracandidații săi, după aflarea rezultatelor.

Comunista Lucia Viscun crede că doar „un 7 aprilie ar mai schimba ceva”.

„Aceste alegeri au fost fraudate chiar de fata cu noi, fara ascunzisuri, hotii au intrat fara rusine pe usa din fata cu aceleasi unelte pe care le folosesc de obicei: amenintare, manipulare si corupere. Toti cei care au ajutat sa avem aceste rezultate sunt complici directi si nu au voie sa se plînga urmatorii 4 ani de saracie si viata grea. Majoritatea oamenilor in Md traiesc cu ziua de azi si voteaza cu stomacul in schimbul a o 100 de lei, astfel privim cu neputinta cum persoane cercetate penal, prezente in raportul kroll privind furtul secolului, condamnate de instata intra azi in parlament sa ne conduca tare. Moldova moare azi si cred, ca doar un 7 aprilie ar mai schimba ceva.. Intr-un stat capturat este o utopie sa credem ca putem avea alegeri libere. Eu vreau sa multumesc tuturor celor care m-au sustinut, mi-au fost alaturi, echipei mele pentru ca m-au suportat? si celor care au votat pentru mine. Va multumesc!”, a scris Lucia Viscun.

Candidata Blocului ACUM Platforma DA și PAS, Mariana Cușnir, a scris, pe o rețea de socializare că, chiar dacă nu a câștigat în această circumscripție, a trăit o experiență inedită.

„După o campanie deloc ușoară și alegeri deloc libere și democratice, țin să mulțumesc pe toți cei care au avut încrede în noi, în Blocul ACUM și candidatul Cușnir Mariana. Este un rezultat pe care l-am obținut împreună deoarece v-ați dorit tineri bine intenționați, liberi și onești la conducere. Mulțumesc echipei PAS Orhei și Platformei DA care a muncit cot la cot alături de mine cu atâta dedicație, devotament și demnitate încă din vară. Fără voi, prieteni, eu nu făceam mare treaba! Chiar dacă nu am câștigat în aceste alegeri în circumscripție, noi am trăit o experiență inedită, lecție de management, liderism și comunicare. Am cunoscut atâția oameni buni și dragi. Am devenit mai puternici, am depășit frici, am crescut personal, deci a meritat tot timpul și efortul depus împreună”, a scris Mariana Cușnir.

Liberalul Roman Boțan a mulțumit votanților PL și ai săi.

„Mulțumesc tuturor cetățenilor cu demnitate din Orhei, Rezina, Criuleni și Dubăsari și de pretutindeni, care au votat pentru cei care militează pentru realizarea dezideratului unității românești, care au votat pentru subsemnatul, Roman Boțan, și pentru Partidul Liberal. Mulțumesc colegilor din Orhei, Rezina, Criuleni și Dubăsari care mi-au fost alături și s-au implicat activ în promovarea mesajului unionist. Rezultatele acestor alegeri demonstrează încă o dată că, această bucată de țară nu poate fi salvată decât prin Reunirea cu România!”, a scris Roman Boțan.

Candidatul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuță, a scris pe o rețea de socializare că „mulți își vor regreta alegerea”. „S-a sfârșit și această campanie electorală. Oamenii și-au făcut alegerea, despre care mulți vor regreta în curând. Sigur, nu toți. Doar acei, care înțeleg esența libertății și a democrației. Ceilalți, vor mai savura o perioadă nu prea indelungată concertele, organizate pe banii furați de la ei, copiii și nepoții lor, cârnaciori și ”tușoncă gratuită”, blagoslovenia preoților aserviți banului necurat. Dar vor continua să trăiască în mocirla sărăciei, lipsei de demnitate și promisiunior false. Aceasta a fost alegerea lor.

Dar eu….

”Eu n-am să mă fac bine niciodată,

Mereu voi suferi de-o boală grea,

Simţindu-mi conştiinţa vinovată,

Că nu e totul bine-n ţara mea.

Puteţi să mă-ntrebaţi: – Ce vrei, băiete?

În treburile mari de ce te bagi?

Am să răspund milos şi pe-ndelete:

– Eu ştiu că îmi sunt dragi cei ce-mi sunt dragi.

Puteam să-mi fac în alte părţi avere,

Puteam să fiu un bun european,

Puteam să mă înscriu la mamifere,

Ins metabolic de la an la an.

N-aveţi la dumneavoastră-n farmacie,

Medicamente, boala să-mi luaţi,

Un singur leac îmi trebuieşte mie:

Să-i pot vedea pe ceilalţi vindecaţi.

Această boală e o boală rară,

Această boală e o boală grea,

Această boală se numeşte Ţară

Şi leacul este ea şi numai ea.

Aceste cuvinte ale lui Adrian Păunescu îmi reprezintă starea de spirit actuală. Voi lupta și în continuare pentru idealurtile în care cred în speranța că vom fi în viitor mult mai mulți, mult mai uniți, mult mai vocali.

Mulțumesc tuturor celor, care au crezut în capacitățile mele și și-au dat votul pentru mine și Partidul Verde Ecologist, care l-am reprezentat în circumscripția nr.19. Votul dumneavostră nu a fost irosit. Votul Dumneavostră ne menține focul în vatră și ne face să luptăm în continuare. Eu o voi face.

Vă îndemn să veniți alături de noi, Partidul Verde Ecologist, ca să luptăm în continuare pentru o viață mai bună, în care să nu fim guvernați de penali, escroci, lingăi și alte ”mamifere”; o viață, în care să putem respira liber și din plin un aer curat; o viață, în care să ne bucurăm în fiecare zi de splendoarea naturii meleagurilor natale.

Avante!”, a scris Vitalie Marinuța.

Menționăm că, în această circumscripție au mai candidat și democratul Tudor Golub și socialistul Paciu Mihail.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților