[ X ]
[ X ]
[ X ]
Patru candidați PN nu au fost înregistrați la parlamentare. Au spus din ce motiv!
6 Februarie

Patru candidați ai Partidului Politic „Partidul Nostru” (PN) nu au fost înregistrați în cursa electorală de Comisia Electorală Centrală (CEC) pe motiv că nu au depus numărul necesar de semnături, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, cei patru candidați au explicat ce s-a întâmplat, de fapt, cu semnăturile colectate.

„La 24 ianuarie au mers cu toate documentele pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la parlamentare. La 31 ianuarie mi-au răspuns că nu sunt înregistrat. Nu m-au invitat nici la ședința Comisiei, mi-au înmânat doar protocolul. Dintre cele 600 de semnături, au decis că invalideze o parte. Motivul este că un sat din raion a fost divizat în altă circumscripție, dar unii locuitori ai satului au viza de reședință în Rîșcani, respectiv ei puteau semna pentru mine”, a spus Victor Bogatico, candidat în circumscripția nr. 4.

„Nu am fost înregistrat din cauză că nu am depus numărul necesar de semnături. Nu mi-au ajuns 14. Primind nota informativă am atras atenția că 77 semnături au fost anulate din motiv că oamenii semnatari nu intră în circumscripție. Potrivit unei Hotărâri de Guvern, o secție de votare din circumscripția mea a fost mutată în cealaltă, respectiv cei care trebuiau să meargă să voteze acolo, au fost și ei transferați în acea circumscripție”, a spus Sergiu Urecheanu, candidat în circumscripția nr. 25.

„La 24 ianuarie am depus semnăturile. Pe parcursul colectării acestora, grupul de inițiativă a fost persecutat, amenințat și au fost sustrase 3 liste. Am depus 540 de semnături. La 28 ianuarie am fost telefonat de la CECE cu propunerea de a-mi retrage candidatura. Am refuzat și la 29 ianuarie m-am prezentat după nota informativă, unde erau indicate anumite neclarități. Am depus cerere de chemare în judecată a CEC și CECE pentru a mă clarifica. Au fost anulate 155 de semnături și valabile au lăsat 382”, a spus Ion Duca, candidat în circumscripția nr. 33.

„Noi am depus numărul necesar de semnături pentru înregistrare. În zile am fost anunțați că nu suntem înregistrați, majoritatea semnăturilor fiind nevalabile. Noi am decis să verificăm acest lucru, ei spuneau că în baza de date aceste semnături nu figurează. Noi încă facem verificările”, a spus Maxim Chitoroagă, candidat în circumscripția nr. 1.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților