[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS: „Procurorul nu l-a audiat pe însuși Plahotniuc, ceea ce ridică probleme de credibilitate față de modul în care a fost examinat denunțul penal”
27 Noiembrie

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a depus, pe 22 noiembrie curent, la Judecătoria Chișinău, o contestație împotriva ordonanței procurorului de a refuza intentarea urmăririi penale pentru uzurparea puterii de stat pe numele lui Vladimir Plahotniuc, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, „în plângerea formulată, s-a evidențiat caracterul părtinitor și neobiectiv al activității procurorului în examinarea denunțului penal pe numele lui Vladimir Plahotniuc”. „Procurorul a audiat doar persoanele apropiate și colegii de partid ai celui în raport cu care s-a formulat denunțul și nu a audiat pe nimeni care ar fi putut să dea declarații împotriva acestuia. În plus, procurorul nu l-a audiat pe însuși Vladimir Plahotniuc, ceea ce, la fel, ridică probleme de credibilitate față de modul în care a fost examinat denunțul penal”, scrie în comunicat.

PAS menționează că „procurorul, în textul ordonanței, a făcut o analiză a cadrului constituțional și legal care guvernează organizarea și funcționarea Parlamentului doar din perspectiva interdicției mandatului imperativ, uitând în totalitate de conceptul de suveranitate care aparține în exclusivitate poporului și potrivit căruia nimeni nu poate exercita puterea de stat în nume propriu”.

PAS consideră că „atâta timp cât justiția și organele Procuraturii sunt subordonate lui Vladimir Plahotniuc este necesară presiunea pe instituțiile de stat”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților