[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS desfăşoară Congresul extraordinar. Iată cine constituie conducerea formațiunii!
10 Septembrie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) desfășoară, astăzi, al II-lea Congres Extraordinar al formațiunii, transmite CURENTUL.

La Congres participă 482 delegați. Pe ordinea de zi a Congresului se află alegerea noii conduceri a PAS și discutarea viziunilor politice ale partidului pentru următoarea perioadă.

Secretarul General al PAS, Igor Grosu, a menționat că în acest an și jumătate, s-au făcut multe în cadrul partidului.

„Un an și jumătate în urmă am desfășurat primul Congres – cel de constituire a partidului. Am reușit să ne manifestăm ca partid antiguvernare. Știm cum e să fim un altfel de partid, fără radio, tv și minciuni, dar avem alături oameni devotați care luptă pentru Moldova.

Am fost primul partid care a desfășurat alegeri la toate nivelurile de organizații teritoriale, membrii noștri au mers din sat în sat pentru a discuta cu oamenii și a afla grijile lor. Un an în urmă ne-am adunat să alegem conducerea acestui partid și cred că am făcut o alegere corectă și curajoasă. Avem suficient timp să ne cunoaștem și să decidem cum putem participa mai bine în acest proiect politic. A venit timpul să ne alegem președintele și membrii biroului permanent”, a spus Igor Grosu.

Potrivit juristului partidului Sergiu Litvinenco, se va parcurge la votul prin moțiune (candidatul cu întreaga echipă). A fost propusă doar o singură propunere – a Maiei Sandu.

În cadrul prezentării, Maia Sandu a menționat că, timp de un an, partidul a reușit mai multe decât ar fi putut realiza oricare altul. Totodată, Maia Sandu a prezentat noul său program politic în calitate de candidată la președinția PAS.

„Am făcut un pas îndrăzneț și hotărât pentru inițierea unui astfel proiect politic. Nu este ușor să inițiezi un proiect politic în condițiile care sunt acum, totuși am făcut-o.

Prima noastră sarcină este să salvăm R. Moldova de acest regim corupt, iar după aceasta să ne ocupăm de lucrurile mai importante pentru societate.

Trebuie astăzi să facem totalurile timp de un an: Am arătat că politica poate fi făcută datorită valorilor în care credem. Ne-am consolidat ca partid autentic, am reușit să ne batem în prima noastră luptă politică și să demonstrăm un rezultat extraordinar. Am reușit să creștem numărul membrilor și să consolidăm structurile de partid, făcându-ne cunoscuți printre cetățeni. Avem un Consiliu politic național puternic cu care conducem acest partid și ne conducem și după sfaturile membrilor Consiliului consultativ.

Ne propunem pe viitor: să salvăm țara de hoți și corupți. Să readucem oamenilor speranța zilei de mâine, să reabilităm democrația și cursul pro-european. Vom constitui instituții independente și puternice. Să aducem stabilitatea în societate și reîntoarcerea în țară a cetățenilor. Urmează să creștem capacitățile organziaționale ale partidului. Să promovăm noi lideri.

Din echipa care propun spre vot se numără: secretarul general al partidului – Igor Grosu. În calitate de vicepreședinți – Liliana Nicolăescu – Onofrei, Dan Perciun și Mihai Popșoi. Membrii Biroului Permanent – Virgil Pâslariuc, Sergiu Litvinenco, Nicolae Roșca, Doina Gherman, Artur Mija, Marcela Adam, Veronica Roșca, Roman Cojuhari, Valentina Manic, Petru Frunze, Radu Marian. Din Diaspora – Natalia Gavrilița și Victoria Țăranu.

Membrii din oficiu – Vladimir Bolea. Purtător de cuvânt – Cristina Bujor și trezorierul partidului – Andrei Spânu”, a spus Maia Sandu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților