[ X ]
[ X ]
[ X ]
PAS: Decizia Guvernului de a scumpi costul călătoriei – o batjocoră față de cetățeni
3 Ianuarie

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) califică decizia Guvernului, de a scumpi costul călătoriilor cu transportul public interurban, drept o batjocoră față de cetățeni și menționează că în acest caz se cere demisi cabinetului de miniștri, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PAS, Igor Grosu, a spus că decizia este inacceptabilă și nu în favoarea cetățenilor.

„Guvernul a scumpit costul fără a oferi celor mai săraci cetățeni vreo subvenție sau ajutor. Puteau fi găsite soluții pentru ca familiile numeroase, pensionarii să aibă unele beneficii. PAS dezaprobă atitudinea iresponsabilă a Guvernului, care a preferat să se limiteze la majorarea tarifului în loc să facă ordine în transporturi. Pasagerii sunt nevoiți să călătorească în mijloace de transport vechi și nici șoferii, care își pun viața în pericol conducând asemenea vechituri și având salarii mici, nu sunt mulțumiți”, a spus Grosu.

În context, deputatul PAS, Petru Frunze a venit cu unele propuneri.

„PAS a venit cu o inițiativă legislativă pentru a modifica Codul transportatorului auto. Avem intenția să modificăm, prin excluderea dreptului ministrului de a pune restricții la modificarea programului rutier. Cursele să fie deschise pe toată durata anului, nu o lună – două. Intervalul de timp să fie diminuat de la 30 minute la 15 minute pentru autobuze și 10 pentru microbuze. Cerem ca în acest domeniu să fie expuse cursele la concurs odată la 5 sau 8 ani, în dependență de autorizație, pentru ca agenții transportatori să-și poată moderniza parcul de mijloace de transport. Până nu se va liberaliza acest domeniu, vom avea prețuri mari și calitate foarte mică”, a spus Petru Frunze.

Amintim că începând cu 1 ianuarie 2020, Guvernul a majorat costul călătoriei cu transportul public interurban. Astfel, pentru un kilometru, cetățenii achită 60 bani.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților