[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Verde Ecologist va desfășura în ianuarie cel de-al VII-lea Congres extraordinar
18 Noiembrie

Partidului Verde Ecologist (PVE) a desfășurat ședința Consiliului Național, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței a fost făcut bilanțul participării PVE în alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. În aceste alegeri partidul a participat în doar 21 de localități, inclusiv și municipiul Chișinău. Ca rezultat, pe listele Partidului Verde Ecologist au fost aleși un primar, 21 de consilieri raionali și sătești.

Președintele PVE, Anatolie Prohnițchi, a mulțumit tuturor pentru implicare și a solicitat concentrarea eforturilor în viitor asupra eficientizării organizațiilor locale dar și în susținerea aleșilor locali prin toate mijloacele disponibile partidului. „De asemenea s-a decis de inițiat dialoguri cu partenerii din țările Europene pentru a stabili punțile necesare de conlucrare între aleșii locali din țara noastră și aleși locali verzi din localitățile europene”, se spune într-un comunicat de presă.

Secretarul General al partidului, Vitalie Marinuța, a adus la cunoștința membrilor consiliului Național rezultatele participării delegației PVE la Consiliul Partidului Verde European în cadrul căruia au fost alese noile organe de conducere ale Partidului și au fost trasate prioritățile pentru următorii ani. „De asemenea membrii Consiliului Național au fost informați despre semnarea în Tampere, Finlanda a Acordului de cooperare între Partidul Verde Ecologist din Republica Moldova și Partidul Verde din Italia, care prevede implementarea de activități comune, schimb de experiență, Participarea în comun în campanii electorale ș.a. Așa gen de Acorduri Partidul Verde Ecologist are deja semnate cu Partidele Verzi din Romania, Ucraina, Georgia și Bulgaria”, se mai spune în comunicat.

La propunerea Biroului permanent Consiliul Național a decis organizarea celui de-al VII-a Congres extraordinar în data de 26 ianuarie 2020. Scopul Congresului este de a aproba schimbările necesare în organele superioare de conducere a Partidului Verde Ecologist și unele ajustări la Programul politic.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților