[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Verde Ecologist va avea propriul candidat la alegerile locale din Chișinău. Iată despre cine este vorba
13 Aprilie

Partidul Verde Ecologist (PVE) și-a identificat candidatul cu care va lupta pentru șefia Primăriei municipiului Chișinău. Este vorba despre Victor Strătilă, transmite CURENTUL.

„Pe parcursul ultimelor săptămâni, PVE a dat curs invitaţilor şi a participat la mai multe întruniri la care s-a pus în discuţie identificarea şi înaintarea unui candidat comun din partea partidelor pro-europene la alegerilor locale din 20 mai 2018, pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău. La aceste întruniri, PVE a optat pentru identificarea şi înaintarea un candidat comun al partidelor pro-europene.

Cu părere de rău, discuţiile nu s-au soldat cu succes, deoarece nu toate partidele pro-europene acceptă identificarea şi înaintarea la alegerile locale respective a unui candidat comun. Mai mult ca atât, anumite formaţiuni politice şi-au înaintat candidaţii proprii chiar în perioada discuţiilor şi întrunirilor partidelor pro-europene”, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit PVE, în aceste circumstanţe, conştientizând problemele cu care se confruntă municipiul Chişinău, precum şi pericolul acaparării Primăriei municipiului Chişinău de către partidele oligarhice, PPVE a decis să înainteze propriul candidat la alegerile locale din 20 mai 2018.

„În rezultatul discuţiilor şi dezbaterilor în cadrul partidului, a fost identificată şi susţinută candidatura dlui Victor Strătilă, care este binecunoscut pentru activitatea sa fructuoasă atât în structurile de stat, în cele neguvernamentale, cât şi în cele internaţionale. La data de 12 aprilie 2018, candidatul PVE – Victor Strătilă, a depus la Consiliul electoral, setul de documente necesare pentru a fi înregistrat în calitate de concurent electoral la alegerile locale din 20 mai 2018 pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților