[ X ]
[ X ]
[ X ]
Partidul Verde Ecologist și-a prezentat raportul pentru 2018. Ce obiective și-a trasat pentru 2019
21 Decembrie

Partidul Verde Ecologist (PVE) a prezentat ce obiective au fost realizate în 2018 și ce și-a propus pentru 2019, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, secretarul general al PVE, Vitalie Marinuță, a prezentat ce activități a avut partidul pe parcursul anului 2018.

„Am participat la numeroase mese rotunde organizate de societatea civilă pe problemele de mediu în Republica Moldova, cât și peste hotare. Noi am continuat sensibilizarea și educarea societății pe problemele de mediu. Am participat la numeroase lecții tematice în școli, licee, universități.

Am înaintat numeroase petiții la organizațiile de stat pentru a sensibiliza conducerea RM pe o problemă sau alta. PVE a organizat o campanie de documentare a situației râurilor și bazinelor acvatice din RM și am sensibilizat opinia publica internațională asupra problemelor. Nu am fost indiferenți față de problema furtului miliardului, am participat la toate manifestațiile organizațiilor de partid, de opoziție, societatea civilă. Am desfășurat un flashmob la Ambasada Federației Ruse, unde am cerut să-și retragă trupele de ocupație. PVE a luat atitudine față de invalidarea alegerilor din mun. Chișinău. Am participat în cadrul alegerilor locale anticipate cu candidatul nostru, Victor Strătilă, la funcția de Primar General. În turul II am susținut candidatul forțelor de dreapta.

Am desfășurat al VI-lea Congres extraordinar, unde a fost reales în funcția de președinte Anatolie Prohnițchi. Un alt obiectiv a fost pregătirea de alegerile parlamentare. Am lucrat asupra identificării candidaților pe listă de partid și circumscripție. Am participat la toate inițiativele societății civile și altor entități politice, ne-am expus părerile și suntem disponibili de a participa într-un bloc și formațiune comună. Am început să ne pregătim de alegerile locale din anul viitor. Pregătim planurile de acțiuni, metodologia, candidații la funcția de primar și consilieri locali.

Am participat la 2 Consilii ale Partidului Verde European, unde ne-am expus pozițiile noastre. Am participat la Congresul Mondial Român. Am găzduit câteva delegații, am participat la discuțiile pe problema râului Nistru. Donațiile din partea cetățenilor nu sunt mari, noi trăim din cotizații și sursele alocate de către stat. Sperăm că la anul vom putea atrage mai multe resurse”, a spus Vitalie Marinuță.

Totodată, Vitalie Marinuță a menționat și obiectivele pentru anul 2019. „PVE își propune să depună toate eforturile pentru a da startul valului verde în RM. Vom participa la parlamentarele din 24 februarie și la locale. Ne propunem să dezvoltăm partidul, să consolidăm organizațiile teritoriale, să organizăm o tabără de vară pentru tineret.

Vom sensibiliza în continuare cetățenii asupra problemelor de mediu, sociale ce vor apărea în societatea noastră. Ne propunem să avem o prezență mediatică mai sporită, să participăm la evenimentele Partidului Verde European, dar și la cele din RM”, a completat Vitalie Marinuță.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților